University of Adelaide Lift

Background

The University of Adelaide is a world-class tertiary education and research institution. It needed a lift built that would provide controlled access to various levels of the School of Engineering.

Challenges

  • A tight site
  • Numerous underground obstructions were found
  • Finish and detail had to be of the highest quality
  • Controlled access was required to various levels
  • Concerns raised by the Environment Protection Authority (EPA) required careful management

Outcomes

  • The final product demonstrated our ability to translate detailed architectural intent into built form
  • We identified underground obstructions and handled these with professionalism
  • We managed environmental concerns quickly and exceeded the EPA’s expectations
  • Our design satisfied the controlled access requirements to various levels
  • Location, scale and architectural expression are evident at night in the light display and glowing colour

Team

Construction Manager – Stuart Allen
Project Manager – Paul Jennings
Site Manager – Gilbert Simpson

Awards

Urban Renewal Award, RAIA (2004)

Exterior Facade